Ik zit in een koffietentje en er staat muziek aan: The Kinks zingen over de summertime. Het gorgelende geluid van de koffiemachine en het kwetterende gepraat overstemmen af en toe de muziek. Het is een fijne ruis op de achtergrond terwijl ik een vragenlijst invul voor een coachprofiel (coachfinder.nl, find me!). De laatste vraag voor ik klaar ben: mijn favoriete quote.

People don’t change. They reveal who they really are.

Leven in overvloed

De quote staat op mijn website en op mijn visitekaartje (ja hoi, ik kom uit 1985. Ik heb nog visitekaartjes ja). Ik weet nog waar ik was toen ik de quote voor het eerst las: onder een parasolletje op een strand op Bali. Het was zo’n plek waarvan ik denk dat The Kinks die bedoelden:

And I love to live so pleasantly
Live this life of luxury
Lazing on a sunny afternoon
In the summertime

Leven met plezier, leven in overvloed. Luieren op een zonnige namiddag. Herken je jezelf in dat verlangen? Het gevoel dat je zoveel rust in je hoofd hebt dat er ruimte is om te luieren? Het gevoel dat je van jezelf ook mág luieren? Het gevoel dat je leven vanzelf gaat omdat je werk hebt waar je volledig tot je recht komt? Het gevoel dat je in staat bent om grenzen aan te geven, je werk en privéleven in een voor jou goede balans te brengen, het gevoel dat je waarde toevoegt aan deze wereld.

Van verandering naar afwikkelen

Mijn coachee S. vertelde me laatst over zijn verlangen naar een leven met meer rust en vrijheid. Maar: er moest iets veranderen, voordat zo’n leven mogelijk was. Door de overtuiging dat hij moest veranderen, werd zijn droom nagenoeg onbereikbaar. Veranderen voelt als een onmogelijke opgave, waar je hard je best voor moet doen en veel voor moet oefenen. Iets wat je moet zien vast te houden, voordat het weer tussen je vingers vandaan glipt. En je had het al zo druk.

Maar wat als ik je vertel dat verandering niet nodig is? Dat je alles al in je hebt om je droom waar te maken? Het enige wat nodig is, is het afwikkelen van allerlei laagjes die je om jezelf hebt gewikkeld. Allerlei overtuigingen, gedachten en emoties die je zelf niet meer ziet. Het zijn jouw blinde vlekken, die ervoor zorgen dat je ontzettend veel keuzemogelijkheden bij voorbaat uitsluit.

Reveal who you really are

Voelt dat niet veel fijner? Niet te hoeven veranderen, maar jezelf afwikkelen en onthullen. Ontsluiten wie jij bent, wat je wilt, wat je in de wereld wilt neerzetten. Ik geloof hierin, vanuit m’n tenen. Ik geloof dat het de enige duurzame manier is om jouw leven in te richten zoals het voor jou klopt. Wanneer je jouw bron onthuld hebt, kun je er immers altijd uit tappen.

Gun jezelf dat leven in de zon. Gun jezelf luie zomermiddagen. Gun jezelf heerlijke koffie uit gorgelende machines. Gun jezelf visitekaartjes die niemand meer gebruikt, alleen maar omdat je ze zelf leuk vindt. Alles zit al in je. Tijd om het te onthullen.  


|| Corine van Herk is begeleider in persoonlijke ontwikkeling. Haar missie is om jou de regie over je leven (terug) te laten nemen, zodat je de keuzes kunt maken waarmee jij volledig tot je recht komt. Corine is oprichter van True Blue company. Meer weten? Gratis kennismakingsgesprek? mail naar corine@truebluecompany.nl of bel/whatsapp naar 06-31014094. ||